divendres, 23 de març de 2012

i ací teniu una nova rondalla...

EL TRIB REIAL

Això era i no era un pare anomenat Lluís i una filla anomenada Laura, que vivien al Mas de Llopis però estaven a punt de mudar-se a un altre. La nit d'abans Laura no podia dormir així que son pare li contà una història sobre el “Trib Reial”, uns éssers fantàstics de la Comunitat Valenciana molt xicotets i no molt bons. Ella es quedà sorpresa. Al tocar les dotze, la xiqueta amb el seu cabell ros com l'or, escoltà música i pensà que no seria res. Però ho tornà a sentir i es preocupà. Decidí eixir a veure què era i per sorpresa seua vegé una colla de “Tribs Reials” molt divertits que se la volien endur, aleshores ella recordà la història i entrà corrent a explicar-li-ho a son pare. Ell, que era fuster, ideà un pla:

-Ja sé, construiré una caseta per a estos entremaliats i en un cartell posarà Entreu a la vostra llar” i quan entren els tanquem dins.

Pensat i fet ho preperaren. En atrapar-los la noia els digué: vostra llar” i quan entren els tancarem dins.

-Dediqueu-vos a altra professió, no podeu ser així d'entremaliats tota la santa vida!

-T'ho prometem, xiqueta!-digueren estos intentant eixir.

-Si ho torneu a fer – digué el pare – us atraparé i no eixireu.

-Tracte fet! - contestaren a cor.

Els soltaren i ara són bons. Pare i filla no es mudaren i ells i aquells sers es feren amics. Conten que al Mas de Llopis, de nit apareixen els esperits d'aquesta amistat.

Marta Jordà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada